Balik Kampong Kenduri & Langkawi

Balik Kampong Kenduri & Langkawi



ASSALAMUALAIKUM 
Aduh lama nya tak masuk sini, kena vacuum dulu buang habuk2, dek kerana kebizian yang memanjang dan percutian yang tak panjang mana pun heeee hanya 6 hari je berada di kampong, tapi macam tak cukup agenda itu ini nak buat di samping nak menjamu selera jugak, nak rasa makanan yang yang sedap di Alor Setar, Penang dan Langkawi.

Hari pertama sampai flight dari Brunei - KL - Penang, landing kat Bayan Lepas terus di bawa kerumah my brother untuk makan kenduri hahaha. tetamu yang paling jauh datang semata2 nak makan kenduri kawin ni...




Memang sedap makan kenduri disini, ada dalca, kerabu togeh dengan perut, sambal mangga dan macam2 lah shhhhh dah tak ingat maklum dah sampai jumpa family memang terus kenyang jadi nya kan...




SEMPAT bergambar dengan pengantin, yang lelaki tu anak abang yang pertama kawin so memang wajib balik lah kan heee


SELAMAT PENGANTIN BARU 
Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat



TAK buang peluang keesukan hari nya akak terus ke Langkawi sebab dah dekat dengan Alor Star lebihkurang 20 minit dari rumah ke KUALA KEDAH tu..




TERUS brunch sekali sebab dah lapar dari rumah tak makan hahaaa
Naik bot pun 1 jam lebih jugak tu..
Makanan pertama di santap di Langkawi ada nasi dan sambal petai tu
Lama dah tak pekena memang besttttt




RONDA punya ronda jumpa lagi makanan sedap
Laksa Ikan Sekoq ni memang sedap sangat.
RUGI siapa kesini tak merasa
SEMPAT bersembang dengan tokeh laksa ni katanya dia pernah jual laksa ni untuk 
3 hari dapat rm 5000 wow banyakkkk tu kan...




Jangan jeles hah heheee




GILA jugak tengok coklat yang murah-murah ni macam nak hangkut semua




KALAU dekat2 memang dah borong separuh kedai ni hahahaha..



TAKPA lain kali datang bawa beg kosong hangkut segala benda ni 
BETUI DAK???



INI LAH label LAKSA IKAN SEKOQ tu
KALAU ada yang teringin nak merasa
TAK JAUH dari padang Matsirat Airport tu tau...
OK  bersambung lagi kalau RAJIN mengupdate
NEXT TIME...

15 comments:

  1. seronok tengok kaknoor balik kampung. jealous!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mala bila nak balik? mmg syok Mala makan derian non stop heeee

      Delete
  2. Orang Langkawi rupanya.Cm pun jika ke Langkawi memang serbu coklat dulu.Murah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CM, kak noor org kedah ja tapi bukan kat langkawi, tulah yg pi melawat langkawi tu, selalu balik kedah jarang dpt kesana, mmg best langkawiii, syok shopping coklat murahhhhhhh

      Delete
  3. wah boleh pi pekena laksa ikan sekoq ni esok..kak noor tak shopping ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marie, kalau ke langkawi tak shopping rugi oooooo sambil nyelam minum air lah sikit2 ja pun shopping

      Delete
  4. kak noor, nak coklat murah ble je datang labuan....dekat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanie, hahaa labuan kak noor tak pernah sampai lagi nanti ajak darling kak noor kesana cari cekelat

      Delete
  5. assalamualaikum kak..

    bestla dapat balik kampung kan..dapat jumpa dan kmpul dengan keluarga..apapun, selamat pengantin baru buat pasangan pengantin..kak naik juling mata saya tengok coklat yang banyak tu..hurm, geram tengok..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumuslam Wana
      mmg best balik kampong rasa masa cepat sngt berlalu ikutkan hati belum nak balik lagi nak shopping puas2 dan makan banyak2 lagi heee

      Delete
  6. salam.. hamboiii.. seronoknya jalan & makan sakan....

    ReplyDelete
  7. Mmg tak puas jln langkawi...tp tu la..klu dah dekat sana, mata rambang saja, dr sekecil2 ceklat hingga meleret tajuk pinggan mangkuk segala.ha ha..

    ReplyDelete
  8. In Sha Allah, Raya Aidil Adha balik Alor Star kak noor..

    ReplyDelete
  9. ok la tu Kak Noor sekali harung jee... alang2 terbang jauh kan

    ReplyDelete
  10. aduh kak noor... sambal petai dgn kulit2 tu buat sy kecur... nampak laksa ikan sekoq lagi tambah kecurr..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home