Lakeland Kedai Barangan Dapur Yang Wajib Di Terjah

Lakeland Kedai Barangan Dapur Yang Wajib Di Terjah


Assalamualaikum dan salam sejuk dari bumi 4 musim ni
Semalam di Bath Uk ni cuaca nya agak panas. makna nya panas tu ada pancaran matahari lah
Tapi hari ni Ya Allah dari dalam bilik pun dah terasa sejuk nya.
Tapi dek kerana takut kesuntukan masa terpaksalah kaknoor dan anak kaknoor keluar jugak ke citu hehee bukan apa nak beli barang lah tu kan, sejuk pun sejuk lah janji dapat barang ye dak!!
Lagipun hari ni kami ke post office untuk post kan poskad yg kaknoor janjikan.
Yang dah bagi alamat awal memang kaknoor post kan hari ni, tapi yang belum bagi alamat akan di post kemudian lah ya..


Ini ada lah kedai yang wajib kaknoor terjah setiap kali kesini, kalau masuk disini ni memang rambang mata semua nak beli, dari barang kecik sehingga barang besar-besar khusus barangan dapur yang berkualiti memang ada disini. Harga pulak memang lah agak mahal lah kalau kita bandingkan.
Jadi tak payah lah bandingkan dengan duit rm ke brunei ke, pejam mata kejab ambik je yg bekenan haha...



Ini salah satu mesin pemotong yang sangat mudah pada yang suka memasak dan memudahkan kerja-kerja dapur kita, sabo dulu yang ni sebab berat tunggu last day kalau ada rezeki haha



Ini pun di target jugak memudahkan kerja kita utk dalam microvawe, sabo dulu rileks kan hati kalau sangat-sangat perlu memang kena ambik lah ..



Nampak tak apa yang dalam gambar ni?? Yang minat buat cupcake memang teruja sebab paper cupcake ni macam-macam warna dan bentuk dan tomey-tomey semua nya..



Ini bahagian cake tin semua menarik minat, tapi ada jugak yg kurang perlu dibeli
Sekadar untuk simpanan je baik tak payah lah kan hehe



MIxer dan blender ni memang bekenan bangat cuma nya beratttttttt kalau nak bawa balik.
Sekadar jamu mata boleh lah kannn..



Target je tapi beli nya tunggulah bila-bila ye dak..


Steamer ni pun kaknoor teringin jugak ayoyo ini makcik kan semua barang yang di tengok semua nya terhinginnnnnnnn..



Hahaha ini je hasil tangkapan hari ni, yang kecik-kecik je 
Yang beso tunggu lah signal kiri kanan depan belakang baru lah boleh angkut..



Happy lah dah dapat barang walaupun kecik cuma kann, orang pompuan memang lah tak perlu barangan mahal pun asalkan barang tu dia suka murahan pun ok maaaaaaaaaa..



Old lady bergambar depan kedai The Old Green Tree



Makcik ni pantang sangat kalau jumpa bunga mesti nak berposing
Sampai dah senget-senget mampu lagi tersenyum haha kann
Oklah sehingga jumpa lagi di next entry..
Tunggulah belum tau nak letak apa utk esuk lusa
Sedang pikio ni...


41 comments:

  1. I love to nganga kat Lakeland... janji masuk tak mau beli apa-apa, tapi janji hilang ke laut bila nampak barang dalam kedai, kan kakNoor :)
    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa Muna takkan nak nganga saja kat sini?
      kaknoor pun sambaq jugak yg kecik2 je dulu hee sbb tak sabaq
      kenyang tengok benda dalam ni kan Muna geram sungguh

      Delete
  2. Best shopping style camtu. Kecik2...sikit2..lama2 membukit. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Anis duuit sikit beli sikit dulu lah
      nanti duit banyak baru beli yg besar lagi ye dak

      Delete
  3. Biar murah, asal boleh guna dan tahan lama. Kalau tak tahan lama pun tak terkilan sangat sebab berpadanan dengan harga, kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sngt kakcik beli barang ni kena ikut keprluan jugak
      sbb kadang2 kita beli je tapi langsung tak guna

      Delete
  4. KN senget tu buka apa ...berat angkat barang soping tadi kot hihi....
    Yelah dah namanya pun Chef, tengok barang barang masakan pun teruja, saya ni kalau tengok baju kot baru over hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain orang lain selera nya kan anom
      kaknoor ni tengok baju pun teruja jgkk
      tengok barang masakan macam ni lagi teruja ni
      tak taulah jenis apa entahhhh
      tk boleh tengok barang

      Delete
  5. Replies
    1. adiklah yg order nanti bawa balik dgn kargo Ilah haha

      Delete
  6. Di oversea ni kat mana pun cantik..tambah orang kita bertambah berseri. Tula kedai tu berbagai tu yang nak buat koleksi kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hajat dihati semuanya nak buat koleksi BP
      perempuann memang gitu kot pantang banyakkk sangattt kan
      yg pertama pantang tengok barang haha

      Delete
  7. Pergi tempat-tempat macam itu memang rambang mata dibuatnya sampai naik juling. Mak Long pun gitu.. Kalau pergi kedai Oriental Store, penuh bakul..yang best tu dapat beli penyapu macam kat Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul snagt maklong dok tengok sngt barang non stop
      maka nya sampai julinggg haha
      baru sekali masuk oriental store kat sini macam2 nak beli
      terasa macam kita shopping belah tempat kita kan maklong

      Delete
  8. kt sana semua cantik2... brg perkakas dpr tuh kak pempuan mana tak tergoda hehehe...
    kalau tak dpt beli pun dpt cuci mata pun dh hepi sgt kan
    walaupun akak beli yg kecik2 yg murah2 tp puashati kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang pompuan kan dana dimana pun sama saja
      suka sngt barang dapur barnag dapur barnag dapur
      dpt yg kecik pun cukup lah tu kann

      Delete
  9. Salam Kak Noor...
    wahhh.. memang berbintang-bintang mata nengok barangan kt Kedai tu..hihi..pejam mata je ambik.. seronoknya lah..
    jumpa bunga segar2 memang best posing..tak kisahlah senget pun... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau duit pun macam bintang alangkah best nya kan Atie
      baru dpt shopping banyak2 haha

      Delete
  10. Kalau cenggini... saya nak duduk sanalah kak.... cantik..macam2 ada!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bisa aja Amie
      jom sini dapat lah teman kaknoor jalan2 cari barang
      Amie yg bayar okkkk haha

      Delete
  11. so true kak noor ... biar murah, asalkan kita suka dah mmg happy giler la dapat,kan. Hari2 pon nak singgah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang mahal tu berangan dulu
      insya allah kalau ada rezeki mesti dpt lah tu kannn Ain

      Delete
  12. Kak noor..cantik2nya tergoda sungguh acik..tu baru dpt tengok gambar je tu.kalau la acik dapat mixer merah tu sebiji..mau acik peluk bawak tidurrr he he untung kaknoor dapat jamu mata disana

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Acik kaknoor pun dok teirngin mixer merah tu
      dah slow talk dgn boss
      heheee macam adooooooooo je

      Delete
  13. Kak noor..cantik2nya tergoda sungguh acik..tu baru dpt tengok gambar je tu.kalau la acik dapat mixer merah tu sebiji..mau acik peluk bawak tidurrr he he untung kaknoor dapat jamu mata disana

    ReplyDelete
  14. Berkenan sungguh dengan semua barang-barang dapur tu, Kak Nor. Kalau saya mau diangkutnya semua. Tapi betullah berbelanja kena ikut keperluan bukannya ikut perasaan... kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hajat di hati memang nak hangkut semua zilla
      apa lagi menjelang raya ni
      tapi itulah kena baawa bersabar jugakk kann

      Delete
  15. SUDAH MERANCANG APA YG NK DIBAWA BALIK YA NOOR..ANGKUT JE..GREEN LIGHT MESTI NYALA TU..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu P
      rasa nya macam dah ada green light la dari Brunei ahahaha

      Delete
  16. Bukan main lagi senyum lebar KakNoor dapat barang 'kecik-kecik' dulu. Nanti kalau kurang sejuk, cepat-cepat ajak anak pergi untuk angkat barang 'besar-besar' pulak ya, KakNoor.

    Tapikan, comel lote barang kat dalam tu. Kalau saya pun rasanya tak sanggup tengok aje!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu MD tunggu panas nak jalan lagi ni
      angkut barang besoooo pulak
      pandai pun MD ni kan
      memang tak sanggup tengok je sesiapa saja masuk kedai ni MD

      Delete
  17. Dah namanya pompuan kak noor..
    Mahu tak rambang mata..
    Kalau boleh semua nak dibelikan..

    Bunga dengan kak noor..
    Dipisah jangan hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah tu yatie
      entahlah mata ni tengok semua benda macam cantikkkkkkk ja

      bunga tu sbb nak ambik aura
      dah tua2 ni bila ada bunga tu nampak lah menarik sikit ya dak

      Delete
  18. bestnya barang2 dia, tu kalau dapat g sana tu.. semua benda pon nak beli rasanya. semua nampak best n cantik je.wow je kuar kat mulut..nak itu nak ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam satu kedai ni nk borong cNtik belaka pandangan mata..

      Delete
  19. kak nooorrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    steamer ngan mixer tu el nakkkkkkkkk
    alahhh murah x kat sana kak norrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bekenan yg mahal pun rasa murahhhhje El

      Delete
  20. Nekcik pun sama..klau terjumpa barangan dapo ni..mmg terbeliak bijik mata..hbag ke kasut tu xpe ..x pandang langsung pun xpe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah nekcik bahaya masuk kedAi ni smuanya nk kebass

      Delete
    2. Itulah nekcik bahaya masuk kedAi ni smuanya nk kebass

      Delete
  21. biasalah tu kak noor... nama pun pompuan, kalau jumpa yang berkenan tak kisah berapa harganya.. mesti nak beli untuk diri sendiri..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home